OffNews.bg

Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция

"Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц"

Това заяви в Горна Оряховица президентът Румен Радев по повод отправените обвинения в корупция към него от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге“, каза Радев.

Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против, заяви президентът в коментар на предложението на Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет за ВВС.

Държавният глава каза още, че полицаите имат съвсем основателни искания:

„От дълги години техните проблеми са пренебрегвани, а от тяхната социална сигурност, оборудване и условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас“

Радев заяви, че на Консултативния съвет за национална сигурност е взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори.

„Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.