OffNews.bg

Паси поиска извинение от Русия за убийството на Георги Димитров

Докато Русия не се извини за убийството на Георги Димитров, патриарх Кирил ще се държи така. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в сутрешния блок на Нова тв.

"Русия има традиции още от Втората световна война с отравянето на свои в чужбина. Да вземем Георги Димитров, който казва, че „дружбата със СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество“. Той е отровен от същия тоя СССР. Дали политическите приятели на Георги Димитров поискаха извинение от Москва? Такова нещо не ми е известно", заяви Паси.

Според него когато страната ни общува с Москва, трябва да изхожда от максимата: „Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост”. 

„Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море. С Русия трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби”, добави бившият министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски.

Паси направи и любопитен коментар по адрес на преизбрания за четвърти път президент Владимир Путин.

„Вижте какъв беше лозунгът на изборите в Русия: „Силен президент за силна държава!”. Какво прави президента Владимир Путин през всички тези години, в които е на власт – той демонстрира бойни изкуства, лов и риболов, че е летец, че е подводничар, той е като един Чък Норис на политическата сцена. Той избира за изборите датата 18-и март, което е годишнината от анексирането на Крим към Руската Федерация”, заяви Паси.