OffNews.bg

Отмениха карантината на Борисов и Севделина Арнаудова

Столичната регионална здравна инспекция обяви, че отменя карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ след два отрицателни PCR теста, направени в два последователни дни.

Вчера оттам наложиха карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Под карантина бяха поставени тримата министри, контактували с Нанков - Петя Аврамова (регионално развитие), Десислава Танева (земеделие) и Кирил Ананиев (финанси). По-късно днес от карантина бе освободен и Ананиев, също заради отрицателни тестове. При останалите се чакаха резултати от тестовете, затова те остават под карантина, обясниха за OFFNews от Столичната РЗИ.

Премиерът Борисов съобщи вчера, 23 октомври, в 17:37 минути, че е с отрицателен тест от същия ден сутринта, направен му преди среща с американска делегация. В същата публикация той пише, че бил информиран, че Нанков е с положителен резултат пак на 23-и, в 16 ч. Оттогава досега явно е направен втори тест, резултатът от който е излязъл и отново е отрицателен. 

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 23 октомври 2020 г.

Отправихме запитване до Столичната РЗИ дали подобна отмяна на карантина е възможна и за останалите български граждани - контактни лица на заразени с COVID-19, при същите условия: два отрицателни PCR теста в два последователни дни. Очакваме отговора на Регионалната здравна инспекция в столицата.