OffNews.bg

Обрат: ГЕРБ няма да подкрепя никакво правителство в този парламент

Няма да участваме в съставянето и формирането на кабинет в този парламент, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в НС.

Най-правилният избор е да вървим към предсрочни избори, каза още Цветанов.

Не смятаме, че в този парламент има политическа сила, която може да поеме мандат - заради всички тези различия, а днес те бяха показани по много ясен начин при обсъждането на бюджета, категоричен е той.

По думите му причината за решението на ПГ на ГЕРБ е бюджетът за 2017 година: „Бюджетът на държавата дава възможност да се правят реалните политики. Точно за това сме достатъчно обезпокоени от начина, по който върви дебатът в пленарна зала"

ПГ на ГЕРБ няма да се възползваме от реализирането на следващ управляващ мандат. БСП заявиха същото, добави Цветанов.

Само преди 24 часа премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че ако ПФ и РБ направят правителство, им дължи подкрепа.

По думите на Цветанов това решение е взето днес от парламентарната група след съвещание, а премиерът е бил информиран след това. "Той е съгласен и се съобразява с решението на парламентарната група и това е последно и окончателно", категоричен бе Цветанов.

Той призова добрият тон между парламентарно представените партии да бъде съхранен. „Един парламент не може да бъде полезен за обществото, ако реализираме или залитаме в популистки решения, които няма по никакъв начин да дадат решения за наслагваните проблеми във времето", коментира той.