OffNews.bg

Независим депутат: Ива Митева е наемник, днес е в ИТН, утре може да е в друга партия

Не мога малко да разбера изказванията на Ива Митева. Какво прави ИТН? Два пъти не състави правителство, сега участва в правителство и показа, че може да руши. Ива Митева не е партиен член, така че може да изказва всякакви мнения. Тя е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия.

Това заяви независимият депутат, който напусна групата на Има такъв народ, Иво Атанасов по БНТ. Пожелавам на Ивето и всички от ИТН да вземат правилното решение - дали като група, дали като отделни депутати, без извиване на ръце, да забравят претенциите за постове и властови амбиции и да може да се работи в полза на гражданите, допълни той. 

Ако мандатът за съставяне на правителство в рамките на този парламент отиде при "Има такъв народ", отговорното поведение е партията да опита да предложи кабинет, каза вчера Ива Митева. Когато си влязъл по пропорционалната система в парламента, най-достойното поведение е подаването на оставка и напускането му, както прави Елена Гунчева от "Възраждане", заяви още тя. 

Атанасов обясни, че не напуска и парламента, защото е бил помолен от областните координатори на ИТН във Видин да остане депутат, за да защитава интересите на хората. 

Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов.