OffNews.bg

Ненчев: Има воля за общ кандидат-президент с ГЕРБ

Има време за обща президентска кандидатура на Реформаторския блок и ГЕРБ и воля, като че ли. Това заяви лидерът на БЗНС и военен министър Николай Ненчев.

По думите му това е идея на БЗНС, която неведнъж е представяна пред Реформаторския блок. 

Ако все пак общото решение на Блока е да се яви на изборите с кандидат, различен от този на ГЕРБ, БЗНС ще се съобрази с решението, уточни Ненчев. 

Очаква се номинацията на Реформаторите да стане ясна около 20-25 август. Обсъждаме всякакви възможности, но легитимно взетото решение е РБ да издигне собствена кандидатура и ние вървим по този път, коментира и зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски. 

Предложените от партиите в Блока кандидати ще бъдат изслушани от Изпълнителния съвет следващата седмица. Около 18 август ще станат ясни и резултатите от социологическото проучване за това какъв потенциал има кандидатът на РБ. 

За момента са номинирани седем кандидати - Огнян Герджиков и ген. Димо Гяуров - от БНД; Корман Исмаилов - НПСД; Съби Събев - от БЗНС; Велислав Минеков - от интелектуалци, подкрепен от ДБГ; Трайчо Трайков и Гроздан Караджов - от Гражданския съвет.