OffNews.bg

Младежите на ГЕРБ искат оставката на проф. Иво Христов, защото нарекъл народа инфантилен

Младежката организация на ГЕРБ настоява за оставката на депутата от БСП професор Иво Христов. Повод за искането им е интервю на Христов пред bTV, в което той заявява: “Както сме го подкарали, нас преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това Дедо, след това Баце. Следващият пак трябва да бъде някакъв такъв - родителски надзор да осъществява над инфантилното българско население.”

"Много унизителен рецидив – днес народният представител проф. Иво Христов нарече българското население инфантилно. Като млади хора, които не могат да се съгласят с тази градация, преди беше 80%, а вече всички сме определени като инфантилно население", заяви Георг Георгиев, който освен заместник-министър на външните работи и лидер на младежката организация на ГЕРБ, е Национален координатор за борба с антисемитизма.

Георгиев заяви, че младежката организация на ГЕРБ ще настоява всички партии да коментират и осъдят думите на проф. Иво Христов. "Това е рецидив, втори път се повтарят толкова унизителни тези", подчерта той.

Георгиев каза още, че леви и десни влезли в коалиция по повод резолюцията на ЕП за България. По думите му целта на тези хора била България да бъде унижена и обругана, но претърпяла фиаско и ще претърпява такова при всеки свой такъв опит. "Лицето на страната ни е изключително добре представено, благодарение на правителството и премиера Бойко Борисов“, убедено заяви Георгиев.