OffNews.bg

Младен Маринов: Борисов ми каза, че членове от цялата страна са ме предложили за водач на листа

Премиерът Бойко Борисов ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили мен за водач на листа. Двамата говорихме, обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е възможност да продължа да бъда полезен.

Това заяви бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов пред бТВ. Той ще води листата на ГЕРБ в София-област.

"След близо 30 години служба имах нужда да остана сам със себе си и семейството си, преосмислих някой неща, имах време да си преброя приятелите, след това се сблъсках с COVID-19", каза той в отговор на въпроса какво е правил през последните седем месеца, след като подаде оставка.

По думите му премиерът му е поискал оставката, защото е имало напрежение и големи атаки срещу правителството. Бившият МВР-министър добави, че влиза в листата на ГЕРБ от гражданската квота и че няма партийно членство.

Относно напрежението на плажа Росенец между полицаи и протестиращи Маринов заяви, че служителите на МВР са си изпълнили задълженията - да спазват обществения ред.

Той добави още, че няма как да го видим повече в системата на МВР, тъй като се е пенсионирал и излизането му като главен секретар е била последната професионална длъжност.

За това дали е министър на ДПС той заяви, че не е, а е министър на българското правителство. "Помня, че когато ме избираха, ДПС не ме подкрепи. Знам кой е Делян Пеевски, но не го познавам, а Ахмед Доган никога не съм го виждам. Борисов поиска оставката ми, за да разсее внушенията. Дайте ми един факт, който да показва, че съм зависим от която и да  партия", категоричен е Маринов.

Бившият министър коментира и полицейското насилие на протестите, като по думите му е имало подобен случай, за който е разпоредил проверка, но тя е приключила, след като е подал оставка и не знае какви са резултатите. "Кадри, извадени от контекста, могат да изглеждат по всякакъв начин", добави той. 

Според него проблемът с проверката от ОЛАФ на обществената поръчка за джипове на МВР е в промяната на техническите спецификации, а не в самото провеждане.