OffNews.bg

КОД иска Единен кодекс за изискванията към малкия и средния бизнес

В момента живеем в диктатура на различни малцинства. Разказът: „Моите права са такива, които аз си ги измисля“ и „всяко малцинство и права, но няма задължения“, няма нищо общо с автентичната идея за човешките права и свободи. Никой не пита какви са задълженията. Идеята да се разделя обществото на всякакви малцинства: етническо, сексуално, религиозно …, за да се противопоставят на мнозинството, е огромен риск за демокрацията. 

Това заяви лидерът на Консервативното обединение на десницата(КОД) Петър Москов в Русе, където представи водачът на листата в града за вота на 4 април Александър Кондев. Кондев е на 36 години завършил е немската гимназия в Русе, а висшето си образование получава в
Икономическия институт във Варна, специалност туризъм. В момента заема длъжност връзки с обществеността Туристическия център към общината. Специалистът по информатика е един от учредителите на Консервативно обединение на десницата в Русе, съобщиха от партията.

Трябва да спрем да наричаме капризите права и свободи, заяви още Москов. Според него, в момента държавата е „Джунгла от институции пред всеки предприемач“, което задушава дребния и средния бизнес у нас. КОД предлага въвеждането на Единен кодекс на държавните изисквания към малкия и средния бизнес. Такъв документ ще осигури пълна прозрачност и свобода на инициативата. Всеки, който е покрил изискванията, просто ще уведомява държавата, че започва дейност, а задължение на институциите остава  да контролират изпълнението на правилата, без да имат възможност за промени, различни тълкувания, искане на допълнителни такси или поставяне на нови условия, обяви още Петър Москов.