OffNews.bg

ГЕРБ с жалба в ЦИК срещу президента Радев (обновена)

ГЕРБ внесе днес жалба в Централната избирателна комисия срещу "участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП".

Жалбата в ЦИК е за "нерегламентирано и абсолютно безпрецедентно участие на президента в предизборната кампания в полза на БСП", обясни Цветомир Паунов, зам.-председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Паунов коментира, че е недопустимо държавният глава, който по Конституция олицетворява единството на нацията и е неин обединител и който не трябва да е ангажиран с политическа агитация, да прави предизборна кампания в полза на социалистическата партия.

Последният пример били твърденията и внушенията на Радев в Асеновград в синхрон с изказвания на Корнелия Нинова - внушения, които са срещу ГЕРБ и които по думите на Паунов били абсолютно недопустими. Затова от ГЕРБ питат къде всъщност се намира предизборият щаб на БСП и дали той не е в президенството.

Няма как в едно изречение президентът да твърди, че правителството има свръхпроблем с корупцията и в същото време преговаря със свръхстратегически инвеститор, коментира депутат от ГЕРБ Тома Биков.

От партията призовават Румен Радев да запази "радиомълчание по отношение на инвестиционната политика още няколко седмици, за да не попречи на преговорите."

От ГЕРБ се надяват президентът да посъветва и съпругата си да не атакува голяма стратегическа компания, която в определен момент може да бъде и голям стратегически инвеститор у нас.