OffNews.bg

ДПС: Няма да има правителство с третия мандат, търси се само на кого да се прехвърли вината

Всички български турци приеха като етническа нетолерантност от страна на президента Румен Радев неговият въпрос към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ коя е неговата родина майка. Заляха ни с имейли, sms-и, съобщения, че приемат това лично. 

Това заяви Йордан Цонев по Нова тв. Той коментира още, че очевидно държавният глава смята, че в Конституцията ни трябва да има чувства, след като е попитал Кирил Петков какво носи в сърцето си, а не какво пише в паспорта му по повод неговото канадско гражданство.

Не е интересен Кирил Петков, а Конституцията - интересува ни дали през май, когато е назначен за министър от президента Радев, е бил с двойно гражданство, обясни Цонев. 

По думите му ДПС продължават да бъдат зрители на усилията да се състави правителство. След като партиите, които се самоопределиха като такива на промяната, се изпокараха и сложиха разделителните линии, сега няма да има кабинет с третия мандат. Разиграва се всичко това с мандата, за да се прехвърля вината, каза още Цонев. 

Причината да не може да се състави кабинет е в президента. Институцията е замислена като медиатор - при възникването на кризи да помага за потушаването им. Да събере партиите и да помогне за разрешаването на противоречията. Но той взе страна и сега - събира, събира и к'во събира - 2 партии и половина, заяви още Цонев. 

По думите му актуализацията на бюджета е направена нескопосано, а "Да, България" и формацията на Мая Манолова се държат като дуета Milli Vanilli от 80-те, определени по-късно като най-голямата измама в музиката, след като става ясно, че на сцената те танцуват и си отварят устата, но други пеят вместо тях.