OffNews.bg

Довечера пред Министерски съвет започва протест до оставка на правителството

Извънпарламентарната партия Възраждане започва протести, чиято обявена цел е оставка на цялото правителство веднага.

Вече са насрочени четири поредни протеста. Първият ще е днес от 17,30 часа пред Министерски съвет. Следващите акции ще са утре, в събота и неделя, когато се очаква да бъде големият национален протест в цялата страна.

Партията на Костадин Костадинов на последните парламентарни избори взе близо 38 000 гласа или 1,11%. Това е и единствената политическа сила извън НС, която има право на държавна субсидия. От Възраждане обаче се отказаха от парите.

Сега от партията заявяват, че ако кабинетът Борисов-3 не даде оставка веднага, ще се премине към  гражданско неподчинение и блокиране на София всеки ден до оставката.

Призоваваме всички хора, които са недоволни от повишаващите се цени на всички стоки и услуги, от убийствената корупция и кражби на най-високо държавно ниво, всички, които искат да отърват България от управляващия режим, който убива всички ни – демографски, икономически, социално – като народ, държава и национална идентичност, да излязат пред Министерски съвет и да изразят позицията си, заявяват от Възраждане.

В непосредствена близост в столицата днес ще има и друг протест. В 18 часа пред Съдебната палата ще се съберат хората, които настояват за свобода на кмета на Младост Десислава Иванчева.