OffNews.bg

Ден 69: Готвят служебна победа на изборите

Протестът, искащ оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, продължава вече 69-и ден. Той започна с вече традиционната прожекция върху стените на бившия Партиен дом на кадри със знакови изказвания на Бойко Бойко Борисов. Прозвуча и протестен кавър на кавъра „Батальона се строява”, популярен от близкото попфолк минало, с който се поздравяваха в казармата и една от любимите песни на премиера. Минути след 20 часа няколко хартиени фенера полетяха над Министерски съвет и угаснаха в небето.

Хората са по-малко от обичайното. 

Арман Бабикян започна изказването със статистика за влошаването на образованието в България в последните 10 години.

Готвят и служебна победа на изборите, заяви Арман Бабикян и посочи към парламента. “Ще се опитат да върнат хартиените бюлетини, заедно с машините. Ще се опитат да удължат срока за доставка на машините с месец и половина заради сертификацията и така да няма да има машинно гласуване. Така ще могат да дописват протоколите. Продължението е, че дори и има да има машинно гласуване ще се използват хартиените разпечатки. Отпада графата в протоколите за дописани избиратели, познайте колко ще допишат?, попита риторично той
Тази машинация е опит да бъде обран българският народ и да бъде посегнато върху една от най-ценните му свободи- избирателното право. Всеки, който се е опитал да обърне вота във своя полза е загубил, предупреди Бабикян.

По-рано днес от Отровното трио обявиха, че ще съдят за клевета председателката на Народното събрание – Цвета Караянчева. На 11 септември пред бТВ тя заяви, че олигарси зад граница финансират триото и посочи дори името на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.
"Ще съдим за клевета госпожата с онова цинично наименование, което й дари премиерът.", заяви проф. Велислав Минеков пред бТВ. Той обясни, че разполагат с документи за това как са се финансирали през последните три месеца и са платили всички данъци.

"Първите дни се финансирахме сами. Имахме си ясна кампания. Обявихме банков акаунт и още в първия ден събрахме 24хил. лева, а общо се събраха 92 или 93 хиляди. Това финансиране няма да продължи вечно, но от протеста няма да се откажем.", каза той.