OffNews.bg

Борисов ще репресира главанаците, които провалят туристическия сезон

Ще има тежки последици за всеки, който се опита да провали туристическия сезон. Знаете ли какви усилия, дипломатически и лични, съм направил да се върнат руските туристи у нас? Това са пари за бизнеса, за туроператорите, за хотелиерите, за ресторантьори.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в град Раковски престрелката преди дни в Слънчев бряг.

Борисов каза, че е дал срок до юли да се пусне обходният път на Бургас, за да не влиза в града трафикът от автомагистрала "Тракия" за Южното Черноморие.

Митьо Очите самият се е признал за престъпник и е един от малкото, които лежаха в затвора, каза още премиерът.

Според Борисов "борба на бизнеса за всяка една територия, го има в цял свят, по всички курорти - и ние трябва това да го предотвратим и при този огромен приток на туристи да приберем колкото може повече пари в хазната. Няма да жертваме милионите туристи и милиардите, които очаква българският туризъм от приходи за сметка на няколко главанака там."

Тотална репресия ще има върху тях, и то законна, чрез всички институции, обяви още той.

Навсякъде има акции - на полицията, данъчните, ДАНС, работи се върху седем заведения, които укриват приходи, каза по-рано днес лидерът на ГЕРБ по време на откриване на нова болница в Панагюрище

Ето сега, в Гърция, един от най-големите им медийни босове е убит, или взривил се, изгорял. Не се знае още от какво. Айде отворете техните медии и вижте дали във времето на туризма и на летния сезон как и по какъв начин е отразено. Направете сравнение, призова премиерът.

Бойко Борисов твърди, че сигурността в района на Слънчев бряг е гарантирана.