OffNews.bg

Борисов: Радев да каже на кого да спрем парите

Нека президентът Радев да каже кои пари правителството да спре да отпуска в условията на пандемията? Дали тези 106 милиона на месец, с които се дава 50 лева добавка на пенсионерите или 15-процентното увеличение на възнагражденията на полицаите и пожарникарите, или двойното увеличение на заплатите на учителите, или парите на общините? 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на изказването на президента Румен Радев от неделя, че "ако изборите бяха проведени навреме, щеше да бъде избегнат провала в подготовката на страната за втората вълна на пандемията, която отне живота на хиляди българи, а загубата на милиарди левове, източени от държавния бюджет през последните месеци, щеше да бъде предотвратена."

Дали да бъдат спрени средствата, които всеки месец осигуряваме за служителите на първа линия в битката с коронавируса? А от тези 1,3 милиарда, които даваме за бизнеса с мерките 60/40, 80/20, 75/0, кои пари да спрем? Или президентът да каже – спрете магистрала "Хемус", не е важна за Варна и за Велико Търново, или да каже – спрете пътя Ботевград-Мездра, Монтана-Враца, Видин, не е важен за хората. В тези проекти влагаме милиарди, за да подобрим живота на българските граждани, заяви днес Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е на посещение в Пловдивско.

Благодарение на адекватните противоепидемични мерки, които се прилагат у нас, бизнесът макар и трудно, но работи в условията на пандемията, твърди премиерът.

Един милион лева бяха осигурени от правителството от края на 2019 година до днес за налагащите се ремонтни и реставрационни дейности в Бачковския манастир „Успение Богородично“. За векове напред ще останат красивите реставрирани храмове. Влизайки в Светата обител, всеки нуждаещ се българин ще намери успокоение, мир и сили, дадени от Бога, за да се справи с трудностите. Точно затова в условията на пандемия не затворихме църквите, но и не спряхме да връщаме красотата им чрез реставрация, заяви още Борисов при посещението си в Бачковския манастир.