OffNews.bg

Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Премиерът в оставка Бойко Борисов влезе в болница след като е получил травма, докато играел футбол. Във фейсбук групата Видяно в София се появи негова снимка на влизане в болница Пирогов. Премиерът е със спортни дрехи. Придружващите го мъже приличат на проф. д-р Асен Балтов, шеф на Пирогов и служител на НСО. Според източници на OFFNews Борисов е прегледан в спешната болница, след което е настанен в друга болница. Според тях, по всяка вероятност, Борисов за пореден път е скъсал кръстни връзки. 

В петък премиерът трябваше да се яви пред парламента за да бъде изслушан за плана за възстановяване, но преди това реши да излезе в отпуск и изпрати вицепремиера Томислав Дончев. Депутатите решиха, че Борисов трябва да се яви в парламента в сряда тази седмица. "Планът за възстановяване (на стойност 12 млрд. лв., б. р.) е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд", заяви в неделя Борисов. Той каза тогава, че ще яви на изслушването в сряда.

"Аз възнамерявам да се явя, ето го Плана, но те ме викат не за Плана, има го, депозиран е в парламента, те искат да правят от парламента Народен съд", допълни Борисов.

Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“, съобщиха официално от болницата по-късно. Той е опериран от доц. д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.

Състоянието на премиера Бойко Борисов след направената му операция е добро, обясни доц. Георгиев „Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус.Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава се препоръчва операция веднага“, поясни специалистът.

Той посочи, че след подобна операция следва облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено. "Ще трябва известно време за отшумяване на болката. Най-рано премиерът може да бъде изписан утре", посочи доц. Георгиев.

Борисов претърпя вече няколко операции на менискус през 2015 и 2017 г. 

Междувременно участници във фейсбук групата установиха, че суичъра с който е облечен Борисов е марка Burberry и струва близо 600 долара.