OffNews.bg

Над 760 свободни работни места през септември са обявили трудовите борси

765 свободни работни места представиха 162 работодатели по време на 21 трудови борси, организирани през септември от териториалните офиси на Агенцията по заетостта в редица градове в страната, съобщиха от АЗ.

Повече от 1100 търсещи работа са проявили интерес към срещите с представителите на бизнеса и са се запознали на място с условията и изискванията за конкретните длъжности. Мероприятията са били проведени при пълно спазване на действащите в периода противоепидемични мерки.

"16 от проведените през месеца събития бяха общи трудови борси, в които се включиха 120 работодатели и 910 търсещи работа лица. Обявени бяха над 600 свободни работни места за учители, инженери, счетоводители, технически сътрудници, кредитни консултанти, деловодители, екскурзоводи, готвачи, сервитьори, шофьори, eлектромонтьори, монтажници, машинни оператори, кранисти, миньори и много други", посочват от АЗ.

5 специализирани младежки трудови борси са привлекли интереса на над 200 търсещи работа млади хора. В срещите са се включили 42 работодатели, които са обявили повече от 160 свободни позиции за готвачи, камериери, охранители, шивачи, ветеринарни специалисти, управители в транспорта, шофьори, машинни оператори, заварчици, кредитни консултанти, инженери, конструктори, химици и др.

На част от събитията са присъствали също представители на местните военни окръжия, които са информирали заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в съответните военни формирования.