OffNews.bg

Правителството, без което не можем

И така, скъпи протестиращи, май победихме!

Какво, недоволни сте? Ама как така? Я да погледнем обективно какво точно се случи.

Има ли оставки - има!

Има ли промяна с Гешев - има! Човекът е в отпуск и временно не нахлува в президентството и Светия синод!

Има ли сменени министри - има!

Демек всичко е както си трябва. Дори Нова чат-пат говорят за това, че има протест.

Победихме, ей!

Дойде свободата...

Обаче, като се замисля, май не съм съвсем прав. Гледам аз промените в кабинета, гледам, гледам... и си мисля, че нещо не е както трябва.

Нещо не е съвсем правилно в тия рокади, мамка му! Защо махат Николинка например?

Значи Марианка може, а Николинка не може? 

Кажете ми какво повече е направила Марианка от Николинка и аз веднага ще се съглася с вашите аргументи, ще си посипя главата с пепел, а после с пепел от рози, а накрая ще се полея целия с една тава мусака и ще се самозапаля.

Не можете, нали?

А защо министър Ананиев беше министър на финансите при Герджиков, а после зам.-министър на финансите при Борисов, а после министър на здравеопазването при Борисов, а сега министър на финансите пак при Борисов? И защо го ограничават човека, а не го сложат министър на спорта, а министърът на спорта да го турят министър на икономиката, че то у нас нито спорт има, нито икономика...

Изобщо, толкова много въпроси се натрупват, че дори няма да задавам основния - защо протестът е срещу премиер - министъра, а премиер-министърът вместо да обърне внимание на този факт, снема доверието си от Николинка.

Но въпреки това промените в кабинета са факт. Демокрацията победи, Европа и ЕС ликуват, Решетников страда.

Щото, нали, Решетников чрез Радев реди служебните кабинети. Ето, в последния такъв финансовият министър определено е назначен от Решетников чрез Радев. И се казва Кирил Ананиев.

А сега Решетников е в немилост при Борисов. И финансовият министър се казва... Кирил Ананиев???

Ох, омотах се здраво. Няма повече да разсъждавам и да анализирам, защото си мисля, че кабинетът днес трябваше да изглежда по друг начин.

Време е за кабинет, който да излезе от партийните доктрини. Само такъв кабинет ще успокои страстите и ще ни позволи да вървим напред.

Седя и се чудя - ако имах възможност, ако бях управляващ... На кого щях да заложа.

И веднага идват моите няколко скромни предложения за министри в кабинета на KLETA MAJKA BALGARIQ!!!

Ето ги всичките.

1. Министерство на здравеопазването се поема от Гала! Гала е обичана от хората, има висок рейтинг! В своя екип тя има експерти, които ще извършат революция в родното здравеопазване. Вместо спорните задължителни ваксини, екипът на Гала ще въведе уринотерапията от най-ранна детска възраст. Ще има задължителни консултации в поликлиниките, които ще включват пилинг с кафе, козметични маски с мед, мляко и краставици. Няма спор, че Гала ще бъде консенсусна и надпартийна фигура в правителството.

2. Министър на транспорта - Спас от Кочериново! Човекът е доказан експерт в купуването на евтини самолетни билети. Да, май все още е следствен, но то па кой министър не е заслужил да е следствен...

3. Министър на вътрешните работи - Динко от Ямбол!!! Да заловиш лошите, па да ги вържеш със свински опашки, па да ги закараш на мегдана, па да им викнеш - "Гоу бек ту Търки имидиятли, ве"! Кой друг може да се справи по-добре от Динко? Веднага виждам в екипа му шефовете на футболните агитки примерно. Доказани биткаджии, ултрасите от агитките могат спокойно да патрулират нощем. А и така ще секнат спекулациите, че те са платената част от всеки протест. Демек, опитвам се да ви кажа, че сигурността трябва да е в ръцете на Левски и ЦСКА в София, на Ботев и Локо в Пловдив и на Царско село... в някое село, ама дали Царско село има агитка вече не се наемам да твърдя. Може би някй от вас познава и тримата души от тая агитка.

4. Министър на туризма - според мен тук трябва да имаме революционно решение. За мен министрите тук са няколко - Цветан Василев, Васил Божков и братя Галеви. Те предпочетоха туризма... Не знам защо така се получи, но така изглежда...

5. Министър на финансите - тук няма спор. Иван Костов. Каквото и да стане, все Костов е виновен, така че финансите са твърдо за него. Ставаш сутрин, нямаш пари за кафе - Костов е виновен. Прибираш се вечер, нямаш пари за бутилка ракия - Костов е виновен. 

6. Министър на културата - е, тук съм силно разколебан. За мен вариантите са два. Вариант едно - Венета Райкова. Най-четената българска писателка за последните 250 години у нас е един модерен и нестандартен вариант за културен министър. Отсега си представям как Национален фонд "Култура" ще стане Национален фонд "Култура, мистика, окултизъм и паранормалност".

Венета Райкова притежава всички качества, необходими за министър. А и "искам да сваля Венета Райкова" звучи далеч по-лицеприятно от "искам да сваля Банов".

Вариант две - Джорджано. Млад, модерен, трудолюбив и бездарен. Качества, идеални за министър. Представям си отсега как сутрин министър Джорджано тръгва към министерството, пеейки на шофьора в служебната кола "ОТИВАМЕ НА КОПООООООН"!!!

7. Министър на икономиката - без министър на икономиката! Ние икономика имаме ли, че да имаме министър?

8. Министър на спорта - МНОГО ЯСНО, ЧЕ АЗ! КОЙ Е ПО-ДОБЪР ОТ МЕН ЗА ДА ПОВЕДЕ СПОРТА КЪМ НОВИ ВЪРХОВЕ??? И В ЧАСТНОСТ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА!!!

Добре де, дадох ви своите предложения за нов кабинет. Но не съм ви отговорил на най-важния въпрос.

#КОЙ?????

#КОЙ е достоен да поведе един консенсусен кабинет, че да секнат всички протести?

За мен има само едно име, което е безспорно!

Има само един човек, който никога през целия си живот не е пропускал протест.

И контрапротест също.

Има само един безспорен лидер, само една светла личност, която обединява всички протестиращи и контрапротестиращи!

И той е...

Неговото име е...

Йоло Денев!!!

Аз не мисля, че в България съществува друг, който да е обичан еднакво от всички - и от опозиция и от проправителствено настроените хора!

А и Тангра е зад него с цялата си мощ!!!

С това свършвам. Само още нещо малко накрая.

Този ремонт на кабинета е уникален с няколко неща.

Той нито е ремонт...

Нито това е кабинет...

И няма нужда от поправки, а от заслужен отдих.

Колкото по-дълъг отдих, толкова по-добре.

Тия хора толкова работиха, толкова се умориха, че чак аз се уморих да ги наблюдавам отстрани какви жертви правят за MAJKA BALGARIQ, докато ги возят служебните им шофьори...

А сега ви казвам ЧАО и ще се видим довечера на протеста.

Нееее, аз не протестирам, просто минавам оттам, че наблизо продават слайсове кето хляб на много изгодна цена...