OffNews.bg

Железният човек вече ще е чернокожо момиче

Тони Старк, досегашният Железен човек във вселените на "Марвел", се пенсионира, като неговото място ще заеме 15-годишното чернокожо момиче Рири Уилямс, предаде "Индепендънт".

Решението е официално, което значи, че в бъдеще дори може да видим промяната, отразена във филмите за супергерои, които набраха популярност в последните години.

Рири е научен гений, който влиза в Масачузетския технологичен институт на 15 години, след което прави свой собствен костюм на Железен човек в общежитието си.

Авторът на комикса разкрива, че историята на момичето е вдъхновяваща - тя губи семейството си поради уличното насилие, но решава да не се предава и започва да се занимава с наука.

Краят на Тони Старк в комиксите идва скоро, след като най-добрият му приятел умря, компанията му фалира и той разбра някои смущаващи неща за биологичните си родители.

Решението за смяна на пола и расата на известния герой е в съзвучие с политиката на "Марвел", която от известно време внася разнообразие сред героите си, като наскоро направи Тор - жена, и т.н.