OffNews.bg

Новият епизод на "Троновете" намекна коя е майката на Джон Сняг

Третият епизод на шести сезон на "Игра на тронове", който бе излъчен вчера вечерта в България, "Клетвопрестъпник", може би разкрива коя е майката на Джон Сняг, пише "Индипендънт".

Следващите редове разкриват част от сюжета на епизода:

В една от сцените отново се връщаме в миналото през погледа на Бран Старк и Триоката врана, където виждаме битка от края на Войната на узурпатора. Действието се развива при Кулата на радостта, където Нед Старк и петима негови мъже пристигат, за да освободят сестрата му - Лиана.

Тя е пазена от двама членове на кралската гвардия на рода Таргариен, един от които е легендарният рицар Артър Дейн, Меча на утрото.

Между бунтовниците и лоялистите се провежда кратка схватка, в която Нед побеждава и се насочва към кулата при сестра си. Точно тогава обаче сцената прекъсва.

Почти сигурно е, че Лиана умира в кулата, докато ражда, съдейки по звуците, които се чуват, и че тя дава живот именно на Джон Сняг - не копелето на Нед, а неговия племенник. Самоличността на бащата на Джон не е ясна, макар че ако Лиана е майка му, значи негов баща е Таргариен, най-вероятно принц Регар.

Тепърва ни предстои да разберем - наистина ли Джон е наследник на трона и прероденият Азор Ахай.