OffNews.bg

Костов: Може да се окаже, че няма пари за увеличението на пенсиите

Президентът Росен Плевнелиев трябва да направи много внимателен разчет на финансовото състояние на държавата, защото може да се окаже, че няма да има пари за увеличението на пенсиите от 1 април. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов след консултациите при президента.

Задачата на президента е много сложна и отговорна. Той трябва да направи внимателен разчет, за да не допусне появата на такива неразрешими финансови проблеми, че да започнат процеси на фалити, посочи Костов.

Според БСП ситуацията е много тежка. На мен не ми се вижда толкова тежка, но нямам достъп до тази информация, коментира лидерът на ДСБ.

Костов посочи, че е имал лична среща с президента, на която е споделил опита си при разрешаването на политически кризи. Той беше категоричен, че не е давал конкретни предложения за министър-председател на служебното правителство, тъй като в този момент никой няма право да налага на Плевнелиев мнението си.

Президентът Росен Плевнелиев се срещна в петък за консултация с представители на политическите сили. Държавният глава посочи, че е най-вероятно да бъде избрано служебно правителство. Плевнелиев прогнозира, че възможен период за провеждане на следващите избори е от края на април до средата на май.