Жители на столичен квартал твърдят, че са бити от полицай (допълнена)

OFFNews 09 юни 2023 в 10:15 4983 3

Полина Колева

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Една от пострадалите

Трима жители на столичния квартал "Младост" твърдят, че са нападнати и бити от полицай, предаде Нова ТВ.

Става въпрос за същия мъж, който на 31 декември предизвика няколко катастрофи, а след кратко издирване бе установено, че е служител на Второ Районно управление на полицията.

Докато тече разследването, се очаква полицаят - Емил Апостолов, да бъде отстранен временно. По непотвърдена информация мъжът е бил задържан снощи. 

Един от пострадалите твърди, че на 13 май бил със семейството си на пейка пред блока, когато полицаят излязъл и ги нападнал, по думите им, без причина. "Не каза нищо. Излезе със сина си. И двамата имаха медицински маски... и просто ни пребиват", разказа пострадалият Ясен Колев. 

Колев допълни, че е паднал, след като Апостолов го е ударил в гърба. 

Съпругата му - Полина е с няколко фрактури. „След като мъжът ми беше нападнат, аз скочих и започнах да питам защо го прави. Тогава той ми хвана ръката и я изви. След това последва удар в главата и силен ритник в стъпалото", каза жената. 

Зарастването на фрактурите ще отнеме 30-40 дни и ще се наложи рехабилитация. 

"Имам шевове по устата и хематоми на главата", разказа друг пострадал - Калин Карамфилов. По думите му е удрян с юмруци. 

И тримата твърдят, че никога не са имали конфликти с Апостолов. Ясен Колев обясни, че никога не е разговарял с полицая: "Домоуправител съм на другия вход и нямаме контакти. Излизаме с децата в градинката, докато той стои сам на пейката и може би това го е провокирало".

"Живеем в един вход. Поздравяваме се, когато се видим. Не сме имали конфликти", твърди Карамфилов.

По случая тече разследване. Емил Апостолов е заплашвал и други хора от блока, твърдят пострадалите.

"Чистачката на входа ни каза, че я е заплашвал, че ще й счупи ръцете и краката, ако я види още веднъж. Жената отказа да чисти след това", обясни Полина Колева. Според съсед Апостолов е заплашвал и друг, живеещ във входа му с думите, че "до пет години ще е мъртъв". 

След случая полицаят е предал доброволно личното си оръжие. А Полина се страхува да не я нападне отново.

"Всеки път се притеснявам дали няма да е долу. Страхувам се за мен и семейството ми", обясни жената. 

По думите на пострадалата, когато подала сигнал, че се страхува за живота и семейството си, ѝ било отговорено, че е най-добре да си сменят адреса.

От Софийската районна прокуратура съобщиха пред OFFNews, че са образувани две досъдебни производства срещу полицая - за закана и за нанасяне на телесни повреди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

3

Агент 001

10.06 2023 в 15:43

Тия, потърпевшите, да не се правят на света вода ненапита! Явно си има причина за побоя.

-529

2

6екеr4о

09.06 2023 в 11:34

Пълна отврат, районната прокуратура в София е пълна с калинки и безскруполни кариеристчета, провинциални, естествено, които за жълти стотинки биха продали и майчиното си мляко...

-1655

1

ob1

09.06 2023 в 10:25

"В прокуратурата (най-вероятно Софийска районна прокуратура) тя обяснила, че се страхува за живота и семейството си, като оттам отговорили, че е най-добре да си сменят адреса"

А защо не сменят адреса на тоя боклук и да го преместят в пандиза за 20г примерно? Б@си прокуратурата... а орангутанът ще ми прави обръщения към нацията!