Заради обилните валежи: Разрушени са диги на река Марица, села в Смолянско са без ток

OFFNews 05 април 2020 в 16:48 3354 0

Снимка БНР

Заради падналите обилни валежи са разрушени две защитни диги на река Марица в землище на община Септември, съобщават от Областната администрация в Пазарджик.

Очаква се да бъде обявено частично бедствено положение от общината в района на разрушените защитни съоръжения.

Възстановяването ще се извърши от "Напоителни системи - клон Тополница", заяви изпълнителният директор на държавното дружество Снежина Динева, която заедно с областния управител Стефан Мирев и кмета на Септември Лилия Етова са инспектирали повредения изкуствен насип на реката. 

В момента се работи с тежка техника за недопускане заливане на земеделски земи и застрашаване на инфрастуктурата и населението в района. Към момента няма такава опасност. Поради продължащите валежи в страната всички екипи на Дружеството работят в непрекъснато, като обхождат всички хидромелиоративни съоръжения, които са собственост или сестопанисвани от „Напоителни системи" ЕАД, съобщават от дружеството.

Междувременно второ денонощие продължават валежите от дъжд и сняг в Смолянска област. Има населени места с прекъснато електрозахранване, предаде БНР.

Няма бедстващи хора, но без ток са няколко населени места на община Рудозем - Елховец, Витина и Поляна заради аварии от паднали дървета.

Без ток е село Кутела в община Смолян и село Траве в община Баните. Аварийни екипи и доброволци работят за отстраняване на повредите.

Снегът по високите части на областта е около 70 сантиметра. Дъжд вали в районите с ниска надморска височина.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че се въвеждат ограничения за движение на товарни автомобили до 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Печинско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!