Задигнаха близо 500 000 лева при обир на инкасо до Перник (обновена)

OFFNews 21 април 2021 в 15:11 5819 0

Инкасо автомобил е бил обран днес преди обяд на автомагистрала "Струма" близо до Перник, съобщава БНР. По първоначална информация са откраднати около 500 000 лева. 

Сигналът е подаден минути след 10 ч. Четирима маскирани и въоръжени са причакали инкасото близо до Макдоналдс до село Студена. Те са нападнали охранителите и са ударили единия от тях. След това са взели парите и са избягали.

Смята се, че обирджиите са тръгнали в посока Дупница по магистралата. Малко по-късно районът е блокиран от полицията, а в момента се преглеждат охранителните камери на всички обектив района.

Установява се точното количество на откраднатите пари.

Това е втори грабеж на инкасо автомобил на територията на област Перник през последните няколко месеца. През декември миналата година бяха откраднати 1 млн. лв., след като бе нападнат инкасо автомобил до сградата на "Електроразпределение". Нападателите и тогава бяха четирима и все още не са установени.

На брифинг директорът на ОДМВР Перник ст. комисар Димитър Попов и окръжнтия прокурор Галина Антонова обясниха, че обирът е професионален. „Такава сума с такива размери не сме имали в близките 5-6 години“, каза Антонова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови