Задържаха двама българи за убийство на датчанка

OFFNews 11 януари 2012 в 15:45 1753 0

Задържаха двама българи за убийство на датчанка
Задържаха двама българи за убийство на датчанка

Двама български граждани бяха арестувани за убийството на 81-годишна датчанка в предградието на Копенхаген Херлев, съобщи местният вестник Politiken. Задържаните българи са на възраст 20 и 22 години.

Жертвата Кирстен Инге Дамсгор е била завързана за леглото си по време обир в дома й на 30 декември 2011 година. Жената е открита мъртва от дъщеря си в новогодишната нощ, съобщава вестник Copenhagen Post.

По време на обира са били откраднати кредитните карти на Дамсгор. Датската полиция попада на следите на сънародниците ни благодарение на записите от камерите на банкоматите, показващи как задържаните теглят пари от сметката й. Срещу двамата мъже са повдигнати обвинения за предумишлено убийство и грабеж, а днес по-късно датският съд ще гледа мярката им за неотклонение. Първоначално датската полиция е задържала и приятелките на двамата заподозрени. Българки на възраст 14 и 19 години. След проведените разпити обаче било установено, че момичетата нямат отношение към престъплението и били освободени. И четиримата българи са пребивавали законно в Дания. Арестуваните работели от около година и половина като чистачи. Полицията в Копенхаген обаче отказва да даде повече информация по случая. Според разследващите, случаят е много сериозен, затова органите на реда предпочитат да запазят в тайна подробностите около него.

По данни от април 2010 г.  в Дания живеят 2685 българи. Основно те живеят в градовете Копенхаген и Орхус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови