Военен участвал в група, търгувала с алкохол, тютюн, наркотици и оръжие

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2017 в 10:36 2116 0

Военен участвал в група, търгувала с алкохол, тютюн, наркотици и оръжие

При съвместна операция на Военно – окръжна прокуратура – София, ГДБОП и Военна полиция, която е проведена едновременно в различни населени места в областите Пловдив, София, Кюстендил и Благоевград, са задържани ръководителят и всички участници в организирана престъпна група, създадена с користна цел и занимаваща се с търговия и държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

Сред задържаните при операцията, която е проведена на 13 и 14 декември, е имало и един военнослужещ, което наложило включването и на военни прокурори и военна полиция. 

Военни прокурори и следователи, военни разследващи полицаи, агенти на ГДБОП и служители на митниците са претърсвали часове наред апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата за престъпната им дейност, продължила от месец април 2016 г. до задържането на групата.

В резултат на съвместната операция бяха намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари /50 стека/ с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. По предварителни изчисления, дължимия за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.

По искане на прокурора, вчера, Софийския военен съд постанови най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“ на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник военния съд определи марка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лева. Разследването продължава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !