Военен се самоуби на полигон край ''Ново село''

OFFNews 20 юли 2021 в 14:56 3862 0

Старши лейтенант се е самоубил на полигон в района на "Ново село", съобщават от Министерството на отбраната.

Тялото на военния е открито на 19 юли в спално помещение с огнестрелна рана. Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети действия по разследването от военен следовател.

Образувано е досъдебно производство под ръководството и надзора на военен прокурор.

По-рано днес се появи информация, че самоубийството е свързано с нахлуването на военни в цех в Чешнегирово през май. От министерството допълват, че "във връзка с появили се манипулативни твърдения и внушения в някои медии, предоставят допълнителна информация по случая". 

"След проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на МО", допълват от ресорното министерство.

Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Освен това със заповеди на Панайотов от 15 юли са освободени от военна служба директорът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел "Контрол и охрана" майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, които имат отношение към случая в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови