Влошени семейни отношения са причина за убийството в 'Павлово'

OFFNews 06 ноември 2017 в 16:35 5655 0

Влошени семейни отношения са причини са тежкото убийство в столичния квартал "Павлово", стана ясно от брифинг на СДВР.

По думите на директора старши комисар Ивайло Иванов родителите в семейството са се развели, имало данни и за агресия от страна на убития. Иванов посочи, че тези данни предстои да се уточнят.

По случая е задържан 24-годишен мъж - синът на жертвата. От събраните по делото доказателства става ясно, че убийството е извършено около 1:00 часа през нощта на 4 ноември. Синът е отишъл в дома на баща си, позвънил на вратата, бащата  отворил, а той от своя страна е нанесъл множество прободни рани, довели до кръвозагуба, а в впоследствие и до смърт.

„Започнахме да работим с него в събота. Начинът на извършване на престъплението ни насочи, че то
може да е извършено от близък човек, защото нямаше взломяване. Починалият беше по бельо, което означава,
че е отворил вратата на някой познат”, поясни комисар Иванов. За извършителя има данни, че преди да извърши убийството е употребил наркотични вещества от различен вид. Същата вечер е бил в компания със свои приятели, с които е споделил, че има намерение да убие баща си, но никой от тях е възприел казаното от него сериозно. Задържаният не е осъждан, а единствената му криминална проява е била през 2007 година, когато е бил още непълнолетен, и е свързана с извършени хулигански действия.

Старши комисар Иванов потвърди, че убитият е син на директора на училището, където е учел задържаният за убийството в Борисовата градина Йоан Матев. „Починалият е неин син, а евентуалният извършител – неин внук, но категорично няма връзка между случаите”, каза шефът на СДВР.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!