Веселин Стоименов е отивал на гости при своя позната преди убийството

OFFNews 08 януари 2016 в 20:30 6768 0

Снимка: Георги Палейков/Булфото

Убитият снощи в столицата бизнесмен Веселин Стоименов отивал на гости на своя позната, когато бил издебнат от нападателите си.

Това каза пред журналисти говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов, цитиран от Дарик.

Именно въпросната жена е намерила окървавеното тяло на 53-годишния мъж и се е обадила в полицията. Междувременно разследващите все още работят по изясняване на версията, че убийството на Стоименов е свързано със запаления по същото време автомобил в Студентски град.

"Най-вероятно Стоименов е убит с пистолет "Макаров" със заглушител. Предстои обаче експертизата категорично да изясни колко пъти е стреляно по него", заяви Павел Панов:

"До момента са открити седем гилзи. Назначена е съдебно-балистична експертиза, която ще каже какъв е видът на оръжието, с което е стреляно", добави той

Панов обясни още, че вече са назначени освен балистична експертиза, съдебно-медицинска експертиза и биологична експертиза. Иззети са и записи от охранителни камери, намиращи се в района на убийството.

Убитият с куршум в главата Стоименов е сочен за ликвидатор на ВИС-2.

По отношение на версиите и неофициалната информация, че стрелбата срещу Веселин Стоименов може да е свързана със засегнати бизнес интереси, говорителят на прокуратурата заяви:

"Работи се по много версии - личен мотив, бизнес или финансови интереси, включително и за връзка на този автомобил с извършеното убийство, но към момента не е удачно да се изнася повече информация. Не е живеел в тази сграда, където е открит. Идвал е на гости при своя позната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови