Трима отвлякоха и ограбиха мъж в София

OFFNews 14 декември 2018 в 15:41 4935 0

Трима отвлякоха и ограбиха мъж в София

Трима мъже на 27, 38 и 45 години са задържани за извършен грабеж и отвличане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията, след като бил ограбен и отвлечен. Потърпевшият разказал, че около 19.30 часа, докато паркирал личния си автомобил „БМВ“ пред жилището си, бил нападнат от трима непознати. Заплашили го с пистолет, привели го в безпомощно състояние, завързали го, отнели чантичка с пари, документи, часовник, ключове от дома му и други вещи. Качили го в техния автомобил, паркиран наблизо.

Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезли в жилището му с отнетите ключове, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари.

Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на пострадалия в неизвестна посока. Вторият се качил при тях с „пазача му“ и също потеглил. Малко по-късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се е отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Екипи на СДВР стартирали оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия. В рамките на разследването били установени и задържани извършителите на престъплението- тримата мъже са криминално проявени и осъждани.

Установено е, че двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми.

Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови