Три ракии изпил шефът на Пътното в Перник преди да се качи зад волана

OFFNews 16 декември 2019 в 08:24 7648 0

Снимка За Перник

Три ракии изпил шефът на Пътното управление в Перник вечерта, когато беше хванат пиян зад волана. Това е обяснил самият Петър Басмаджиев пред патрулните полицаи, каза Слави Лазов, началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Перник.

Басамджиев беше хванат пиян зад волана в неделя сутринта. Дрегерът е отчел 1,6 промила. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 г. и отнемане на книжката.

Басмаджиев е шеф на Пътното в Перник едва от месец. Той е и общински съветник. Избран е от БДС "Радикали", които в местния парламент са в коалиция с ГЕРБ. Преди това се е занимавал с частен бизнес, участвал е и в приватизационни сделки.

„При обход на патрулите в неделя сутринта, около 03:30 часа е спрян за проверка в централна градска част на Перник. Извършената проба е отчела 1,66 промила”, разказа Слави Лазов, началник сектор Пътна полиция в ОДМВР-Перник. „Признал е пробата, но е отказал кръвна проба. Признава, че е употребил алкохол, няма конфликт с полицията”, обясни още Лазов пред Нова телевизия.

По думите му е започнало бързо досъдебно производство, а материалите са предоставени на разследващия полицай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови