Три часа пътници мръзнаха във влак край Айтос (обновена)

OFFNews - Бургас 01 март 2018 в 10:33 7868 0

Снимка OFFNews

С три часа закъснение бързият влак от София за Бургас пристигна на гарата в морския град.

Тази сутрин той закъсал между Айтос и Черноград. По информация на служители на БДЖ, проблемът е бил в контактната мрежа.

Пътници бяха вбесени на условията, на които са били подложени. Някои разказаха, че още при тръгването на влака и през целия път, е имало вагони, които не са били отоплени и то – спални вагони. Жена, пътувала в композицията, показа и измръзналите си ръце и разказва, че вътре е било -18 градуса. Някои се зарекоха, че повече няма да ползват БДЖ, а други с усмивка коментираха, че вече са свикнали.

"… Много трудно беше да се оцелее. Просто нямаше отопление от самото начало.

... Много зле. Два развалени локомотива и в полето три часа останахме. Неотоплено, замръзнахме. Бяхме в спален вагон, то не струва нищо.

... Исках да дам още един шанс на БДЖ, понеже не съм пътувал от години. Видях нови вагони и реших, че нещата са се променили през последните години. Но не са се променили изобщо", разказаха пътници.

Други споделиха, че от БДЖ са им обещали компенсация – безплатен билет. Кондукторите са обиколили влака и са записали данни на пътниците и могат да получат безплатно пътуване с влак, до която точка на страната поискат и в желано от тях време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews