Торнадо взе жертви в САЩ, метеоролозите предупреждават за „историческа виелица“

OFFNews 27 декември 2015 в 10:20 5969 0

Торнадо взе жертви в САЩ, метеоролозите предупреждават за „историческа виелица“

Най-малко 26 души загинаха при мощно торнадо в централната южна част на Съединените щати. Най-много са жертвите в щатите Мисисипи, Тенеси и Тексас. В тези райони, както и в щатите Арканзас и Алабама, торнадата и проливните дъждове предизвикаха наводнения и причиниха материални щети, съобщава БНР.

Над 8 души загинаха в резултат на торнадо в околностите на Далас. Властите все още не могат да дадат окончателна равносметка на щетите и жертвите. Опустошенията, нанесени от бурите, се простират 30 километра на североизток - до Гарланд и 30 километра на юг - до Глен Хайтс, съобщава Асошиейтед прес. Четирима души са били буквално пометени с автомобилите си от магистралата край град Гарланд.

50 000 души в северен Тексас останаха без ток, след като мощната вихрушка разкъса далекопроводите и събори стълбовете на електрическата мрежа.

Засегнати от бурите и наводненията тази седмица са милиони жители на южните щати. Общият брой на загиналите от сряда досега е 26, ранените са десетки. Стотици останаха без дом в Мисисипи.

В Алабама все още оценяват щетите от вихрушката, която според очевидци е връхлетяла „от нищото“ и е вилняла там.

Разрушенията са на площ около една квадратна миля. Срутени са три жилища, обясни под продължаващия дъжд шефът на пожарната в град Бърмингам Чарлс Гордън.

Метеоролозите предупреждават за „историческа виелица“, която се задава в Тексас и Оклахома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови