ТИР и циментовоз катастрофираха на пътя София-Ботевград (обновена)

OFFNews 02 юни 2018 в 16:46 5095 0

ТИР и цистерна катастрофираха на пътя София-Ботевград

ТИР и циментовоз са катастрофирали челно на път I-1 София – Ботевград, след спускането на Витиня в посока Ботевград, съобщава "Фокус", като се позовава на пресцентъра на МВР.

От болница "Света Анна" в София съобщиха, че шофьорът на циментовоза е постъпил при тях в реанимация  с политравма - фрактури на двата крака и фрактура на ръка.

Движението по пътя София - Ботевград, при км 208 се извършва в едната лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от пътната агенция.

Инцидентът е възникнал между циментовоз с българска регистрация и турски ТИР. Катастрофата е станала минути преди 15.00 часа днес на стария път, в участъка под виадуктите на Витиня. По първоначални данни, при челния удар между двете превозни средства, е пострадал шофьорът на циментовоза, който е откаран в болница, без опасност за живота, съобщава "Фокус".

По-рано днес друг ТИР се преобърна на магистрала „Тракия” на 10 км след София в посока Пловдив, като затрудни движението. Инцидентът се размина без пострадали, а причините за катастрофата към момента не са ясни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!