Тежка катастрофа затвори магистрала "Тракия" за 6 часа

OFFNews 26 януари 2012 в 10:37 2183 0

катастрофа на магистрала Тракия, снимка:БГНЕС
катастрофа на магистрала Тракия, снимка:БГНЕС

Тежка катастрофа между два ТИР-а, автобус и автомобил с гръцка регистрация  рано тази сутрин затвори магистрала "Тракия" за 6 часа, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. При катастрофата петима души са леко пострадали.

По първоначални данни водачите на тежкотоварните камиони не са спазили указанията на пътните полицаи, които са им давали знак да отбият от пътя заради метеорологични условия. Двата Тир-а са се блъснали, а след това в тях се забили и пътуващите отзад автобус и автомобил "Пежо". Катастрофата е станала към 5:30 часа  тази сутрин при километър 108, в посока София - Пловдив, в района на разклона за Цалапица. В 11.30 часа пътят вече бе разчистен и магистрала "Тракия"  е отново проходима при зимни условия.

Петимата ранени са били прегледани в болница в Пловдив и са в добро състояние.

В момента екипи на пожарната и на "Гражданска защита" разчистват пътното платно. Очаква се скоро магистралата да бъде отворена за движение. Засега то е пренасочено през Пазарджик.

В района на Първомай при Бяла река е станал още един тежък инцидент. ТИР с 25 тона товар се е обърнал и е блокирал движението. Няма пострадали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!