Тежка катастрофа край Севлиево: жена загина, детето ѝ и още четирима са ранени (обновена)

OFFNews 25 юли 2022 в 08:08 8437 1

Млада жена загина в катастрофа на пътя София-Варна.

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Млада жена загина в катастрофа на пътя София-Варна.

Жена загина, а петима души бяха ранени в тежка катастрофа на пътя София-Варна край Севлиево. Двама от ранените са деца, съобщава МВР.

Около 8:30 ч автомобил е навлязъл в насрещното платно и е ударил странично първо колата на баща ѝ (51 г.) - свещеник от Първомайци, а след това блъснал челно нейната, информира Нова тв. Колата нарушител е управлявал 32-годишен мъж от с. Горско ново село, съобщи полицията и така опроверга първоначалните данни, че нарушителят е управлявал автомобил с румънска регистрация.

22-годишната жена е загинала на място.

Ранени са петима души.

В автомобила на починалата жена са пътували 2-годишният ѝ син, който е настанен в габровската болница с фрактура на лява предмишница, контузия на главата и гръден кош, без опасност за живота, и майка ѝ - на 50 години, която е с фрактура на лява лицева кост, без опасност за живота и която не е настанявана за лечение.

С опасност за живота е 32-годишният водач, причинил катастрофата, който е настанен в болница в Плевен с фрактура на таз, фрактура на ляво бедро и фрактура на ребра и пневноторакс.

Пострадали в неговия автомобил са 33-годишна жена от с контузия на гръден кош, която е отказала хоспитализация; 12-годишно момче, което е настанено в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" с контузия на глава, корем и лява колянна става, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и наркотици на 51-годишният водач са отрицателни. На 32-годиният водач са взети кръвни проби.

По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!