Студентка в депресия търси разтуха в полицията

Юлиан Христов 18 януари 2012 в 19:04 2223 0

Полиция. Снимка: Сергей Антонов
Полиция. Снимка: Сергей Антонов

25-годишна студентка в депресия инсценира грабеж, защото реши, че само полицаите могат да излекуват тъгата й. Психологическата драма в Студентски град се е разиграла на 8 януари. Поради незначителността си не е попаднала в полицейските сводки, но бързо станала легендарна в РПУ-тата и днес изтече по медиите.Младата жена позвънила в районното около 22 часа и разказала сърцераздирателна история. Два часа по-рано двама непознати мъже я нападнали на бул. "Осми декември". Отнесли дамската й чанта, където били мобилният й телефон и личната й карта. Набили я. Влачили я по земята.

Развълнуваният от наглостта на бабаитите дежурен веднага пратил патрулка при жената. Докарали я в Седмо районно, обаче още при първите думи почнало да личи, че нещо не е както трябва. Ченгетата първо се впечатлили, че по бялото яке, с което жената била облечена, когато я "били" и "влачили", нямало никакви петна. Огледали тялото й и установили, че липсват и всякакви белези от побой. За всеки случай ченгетата прегледали записите от камерите в района. Установило се, че жената наистина е била на мястото на инцидента по това време. Била облечена в същото бяло яке. Само дето инцидент нямало, а ясно се виждало и как идва на мястото без дамска чанта, та нямало как и да откраднат от нея лична карта и телефон.

След като разкрили измамата, полицаите опитали да разберат мотивите за инсценировката. Жената не дала смислено обяснение. Споделила само, че е в тежка депресия и пие лекарства, за да се бори с нея. Досието на жената е чисто, казаха от полицията.

Случаят е докладван в Софийската районна прокуратура, която отказала да образува производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!