Стрелба на Околовръстното, задържаха за разпит футболист на ЦСКА (обновена)

Двама мъже са пострадали, Георги Йомов твърди, че е дал колата си на своя брат

OFFNews 17 май 2022 в 07:23 8507 2

полицейска лента

Снимка БГНЕС/архив

Двама мъже са ранени след стрелба на Околовръстното на София

Футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията за разпит във връзка със снощния инцидент, при който двама мъже бяха простреляни на бензиностанция на Околовръстното шосе в София. 

Полицията продължава да издира стрелялите по мъжете. Претърсени са няколко адреса, иззети са записи от камери. По случая има задържан, потвърди МВР пред БНР. По информация на близки до разследването полицията в София издирва бащата и брата на футболиста. 

По информация на бТВ именно бащата на футболиста е стрелял по мъжете.

Полицията извършва изземвания и претърсвания в дома на футболиста. Разпитват се съседи на Йомов. 

Двама мъже са простреляни на Oколовъстното шосе в София до Бояна късно снощи, по първоначална информация до престрелката се стига след скандал между две групи. 

36-годишен мъж е прострелян в двата крака и е загубил много кръв и има опасност за живота му, другият е на 26 г., гръмнат е в бедрото. Пострадалите се откарани във ВМА. 

На място са забелязани певицата Мария Цветкова, по-известна в поп-фолк средите под псевдонима Ариа, и футболистът на ЦСКА Георги Йомов, който обаче отрече да има нещо общо с гърмежите. 

"Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София бихме искали да ми информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното: "Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си", информираха от футболния клуб. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови