Столичната полиция започна среднощни хайки

OFFNews 17 юли 2015 в 16:34 3396 1

Столичната полиция започна среднощни хайки

Снимка СДВР

СДВР започна среднощни хайки срещу опасните шофьори. От столичната дирекция на МВР съобщиха, че в полезрението им ще бъдат шофьорите, които организират нощни гонки. 

Снощи е проведена акция, при която са проверени 52 автомобила, 31 мотоциклета и 89 души, съставени са 27 акта за установени административни нарушения и 11 фиша, на четирима водачи са отнети свидетелствата за управление.

Проверките са били за установяване на неправоспособни водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или упойващи вещества, както и на превозни средства без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Осъществен е и общ контрол по Закона за движение по пътищата.

Двама от спрените шофьори са карали пили. Книжките им са отнети. Отнета е и книжката на мъж, който карал с неплатени глоби. Още един шофьор се разделил с книжката си за това, че кара без "Гражданска отговорност". 

Съставени са 27 акта за установени административни нарушения и 11 фиша. Пет са издадените актове за неправоспособност, три - за несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, един - за неплатени глоби, осем - за нередовни документи, четири - за техническа неизправност, три – за употреба на алкохол, и три за други нарушения на ЗДвП, уточняват от полицията. 

Акцията ще продължи и в следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!