Старозагорският бизнесмен прострелян с пет куршума от 65-годишен мъж

OFFNews 12 август 2016 в 12:46 3699 1

Старозагорският бизнесмен прострелян с пет куршума от 65-годишен мъж

Снимка БГНЕС

Полицаи от полицията в Стара Загора задържаха 65-годишен за опит за убийството на бизнесмен от града. 

Христо Чолаков по прякор Магарето беше прострелян тази сутрин. По данни на разследващите той е бил прострелян с шест куршума. Бизнесът му е свързан с дърводобив. По информация на bTV пък той се занимава с продажба на горива, а офисът, в който е прострелян, е на автотранспортна фирма.

Той е откаран в старозагорската болница с огнестрелни рани в гърдите, корема и в крака, а лекарите се борят за живота му.

Пред Националното радио заместник-директорът на болницата д-р Живко Желязков съобщи, че пострадалият е "с четири-пет входни и изходни отверстия от куршуми". Пациентът е в шок, което е наложило да бъде интубиран и поставен на командно дишане. Сега е в реанимацията на гръдна хирургия с опасност за живота. Предстои да бъде взето решение дали и кога да бъде опериран.

От МВР съобщиха, че сигнал за прострелян мъж в база на транспортна фирма на ул. „Хан Аспарух“ в областния град инцидента е получен около 9.36 часа. Изпратените полицейски екипи установили самоличността на пострадалия - 46-годишен от Стара Загора, с рана от огнестрелно оръжие. Той е откаран от екип на ЦСМП в болницата в Стара Загора, настанен е за лечение в тежко състояние. На място е задържан извършителят – П. П./65 г./ от Стара Загора. От мястото на инцидента е иззет е пистолет. Продължава работата за изясняване на причините за случилото се.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Стара Загора. В Първо РУ е образувано досъдебно производство за извършен опит за убийство. Провеждат се процесуално-следствени действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!