След дербито: 21 души в ареста и един счупен полицейски шлем

OFFNews 28 юли 2014 в 14:28 2233 0

След дербито: 21 души в ареста и един счупен полицейски шлем

21 души са задържани и отведени в няколко полицейски районни управления след вчерашната футболна среща между "Левски" и ЦСКА.

Един от задържаните е набил таксиметров шофьор, а в друг са открити наркотични вещества. В други 15 души от задържаните са открити забранени за носене предмети по време на спортни мероприятия. Има и един задържа, тъй като не е носил документи за самоличност. 

По време на спортната среща е задържан един мъж, прескочил предпазните заграждения на терена и един, във видимо нетрезво състояние, влезнал в пререкания с полицай. Един мъж е задържан в полицията след края на мача, за това, че умишлено повредил паркиран в района на стадиона автомобил.

На изградените контролно пропускателни пунктове на входовете на спортното съоръжение 27 лица не са допуснати на стадиона, заради това, че са употребили алкохол.

От СДВР съобщиха, че предстои да бъдат разпитани свидетели, както и да бъдат прегледани видеозаписи за установяване и задържане на още нарушители по време и след мача. 

Заради хвърлена самоделна бомбичка срещу полицаите един предпазен шлем на служител на СДВР е унищожен. Полицаят не е пострадал.

Униформените успели да предотвратят разрастването на сблъсък, възникнал на един от входовете на стадиона между привърженици на синия отбор и служители на охранителната фирмата ангажирана с пропускателния режим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови