Самолет кацна аварийно в София, след като пиян пътник опита да отвори вратата във въздуха, за да слезе (видео)

Пътник и две стюардеси удържали час пияния, на родна земя българската полиция го арестува

OFFNews 04 юли 2023 в 08:36 9844 1

Полицаи извеждат пияния пътник.

Снимка Дейли мейл

Полицаи извеждат пияния пътник.

Българската полиция е арестувала пиян британец през нощта в неделя срещу понеделник на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу, съобщи БНР, като се позова на в. "Дейли мейл". Впоследствие МВР потвърди информацията и уточни, че пътникът е задържан след хулигански действия и че е откаран в болнично заведение.

10-ина минути след излитането на самолета от Бодрум пиян мъж заплашил да отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2 по време на полета. Друг пътник - 52-годишният Антъни Спенс - се е борил с него около един час, до аварийното кацане в София, за да го удържи и да му попречи. Помагали му само две от стюардесите. Пилотите били принудени да кацнат аварийно в столицата ни снощи, за да бъде отстранен "смущаващият" пътник.

Антъни е британски турист, който се връщал от почивка в Турция със съпругата и дъщеря си, която е тийнейджърка. Задрямал, но 10-ина минути след началото на полета се събудил. Забелязал, че мъжът до него се държи подозрително. "Видях го да се движи към вратата... Помислих си: "Той ще отвори проклетата врата", разказва Антъни.

"Баща ми веднага стана, когато човекът каза: "Искам да напусна самолета, ще отворя вратата" - разказа дъщеря му Тони пред MailOnline.

"Когато той прескочи през седалките, за да стигне до вратата, аз го хванах и притиснах към седалката, за да не може да стигне до вратата" - разказва Антъни.

Спенс бил принуден да удържа мъжа, докато самолетът се приземил - и продължил да го прави, докато полицията в София не се качила на борда, за да арестува буйния пътник. Той каза, че се е мъчил да го задържи, но никой не му се е притекъл на помощ, освен две стюардеси, които според него не са били достатъчно силни, за да спрат мъжа.

'Само аз и стюардесите се опитвахме да го овладеем - никой от другите пътници не се реши да помогне до последния момент. Съпругата и дъщеря ми крещяха на останалите в самолета: "Помогнете на мъжа ми!", "Помогнете на баща ми!".

Изданието е качило видеозапис от ареста на мъжа, за когото се смята, че е шотландец от Глазгоу. На него се вижда как мъжът се препъва и изглежда се съпротивлява на служителите, докато го изкарват по пътеката на самолета, а разярените пътници крещят по него "мръсник" и "идиот".

Инцидентът е станал около 22:00 ч. българско време по време на нощния полет LS124. Пътниците казват, че са се приземили в Глазгоу в ранните часове на понеделник сутринта.

Говорител на Jet2 заяви: "Полет LS124 от Бодрум за Глазгоу беше отклонен към летище София снощи, за да може полицията да разтовари пътник, който е нарушил реда. След кратко закъснение полетът продължи към Глазгоу. Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Като семейна авиокомпания, ние не проявяваме никаква толерантност към нарушаващите спокойствието пътници".

Антъни Спенс и дъщеря му, пътувала заедно с него, обаче заявиха, че пияният им съгражданин не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

04.07 2023 в 09:02

'Само аз и стюардесите се опитвахме да го овладеем - никой от другите пътници не се реши да помогне до последния момент. Съпругата и дъщеря ми крещяха на останалите в самолета: "Помогнете на мъжа ми!", "Помогнете на баща ми!".

WTF?!? Тия нямат ли инстинкт за самосъхранение?
 
X

Да помогнем на украинските деца!