Разследват смъртта на бебе в социален дом във Видин

OFFNews 15 януари 2015 в 08:09 3021 1

Момиченце на годинка и два месеца е починало в социален дом във Видин. Започна разследване за причините за смъртта, съобщи БНР.

Детето е открито мъртво на 7 януари в леглото си от персонала, след което директорката д-р Мария Кръстева подала сигнал на тел. 112. Спешна помощ само констатира смъртта му.

Момиченцето е било изведено от многодетно семейство в село Карабинци и настанено в дома месец по-рано.

"За броени минути дежурната сестра и дежурният лекар реагираха с аспирация и сърдечен масаж, за да можем да възстановим дишането, да възстановим сърдечната дейност и по най-бързия начин да го транспортираме, без да се бавим", каза д-р Мария Кръстева.

За смъртта на детето още същия ден е образувано досъдебно производство, то е срещу неизвестен извършител, съобщи заместник окръжният прокурор Владислав Влашев: "Към настоящия момент няма повдигнати обвинения, изготвена е съдебномедицинската експертиза, при която е установено, че смъртта на детето се дължи на асфикция, която е предизвикана от мозъчен отток. А мозъчният отток е в резултат на получена от детето черепно-мозъчна травма".

Действията по разследването продължават. Разследват се причините за травмата- дали детето само се е наранило или е причинена от друго лице, съобщиха още от прокуратурата във Видин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови