Проверки в болниците, отказали да приемат момчето от Роман

ОFFNews 16 март 2018 в 13:10 9348 1

Текат проверки в болниците, които отказаха да приемат 17-годишния Асен Маринов. Момчето почина на 23 февруари - няколко дни след като падна от дома за деца в Роман.

Това се разбра по време на днешния парламентарен контрол от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Изпълнителната агенция „Медицински одит“ в спешен порядък трябва да провери дали са спазени  медицинските стандарти и добрите практики в оказването на медицинската помощ на момчето. Ще се инспектира и какво е било качеството на оказаната помощ, както и дали са спазени правата на пациентите. 

Министерството на здравеопазването е поискало от  подробна информация за медицинските лица и лечебните заведения, които са замесени със случая. "Случаят е комплициран. Има определени несъответствия между информациите, които ни подадоха регионалните ни служби", обясни Ананиев.

Здравният министър изрази своите съболезнования към близките на загиналият Асен Миланов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

16.03 2018 в 14:43

....в тоя край отдавна няма болници,а сега продължават да ги закриват....никой не се интересува как ще се лекуват хората от Враца,Мездра,Роман,Оряхово и цялата област Враца.Новия директор-гербераст следва заръките на висшето ръководство и едно след друго падат отделения,а грабежът бе извършен и съгласуван с одобрението на "дупетатката Петя" от фирми приближени на ГЕРБ....сега търсят под вола теле....късно е,глупаци(по-скоро-мръсници).....