Простреляха мъж край язовир в Гълъбово. Сестрата на ранения твърди, че извършител е служител в ИАРА

OFFNews 18 септември 2023 в 17:45 5653 0

пистолет

Снимка pixabay

Пистолет

Прокуратурата в Стара Загора ръководи разследване за стрелба срещу мъж край язовир "Розов кладенец" в Гълъбово. Ранен е 32-годишен мъж, а нападението било извършено на 15 септември.

Според сестрата на пострадалия мъжът е прострелян от служител в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. От прокуратурата съобщиха за случая, без да уточняват къде работи заподозрения за стрелбата. 

От съобщението на обвинението става ясно, че около 23 ч. на 15 септември е получен сигнал на тел. 112, че до стената на язовир "Розов кладенец" трима души са нападнати от ранения мъж и в резултат на това един от нападнатите мъже - на 57 години, е произведен изстрел с личното и законно си оръжие.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 32-годишният е прострелян в корема. Той е транспортиран до болница, където е опериран. Пострадалият е с фрактура на таза и нараняване на корема.

Извършен е оглед на местопроизшествието и са разпитани 6 свидетели, 5 от тях са очевидци.

Тъй като свидетелите дават противоречиви показания, все още не може да се установи точно какво се е случило. Според едни от показанията е настъпил конфликт и сбиване преди прострелването на пострадалия.

Назначени са три химични експертизи за барутнитие частици по дрехите на пострадалия и от ръцете на двамата мъже - 32-годишния и 57-годишния. 

Назначена е и балистична експертиза на огнестрелното оръжие и боеприпасите, както и техническа експертиза от карта памет на записващо устройство на автомобила.

Чакат се химически експертизи на кръв за алкохолно съдържание. Три лица са тествани за алкохол и наркотици с технически средства и пробите им са отрицателни. 

На 16 и септември е направен опит да бъде разпитан пострадалия, но мъжът е заявил, че не е в добро здравословно състояние и не може да даде показания.

Ще се провери дали преди изстрела пострадалият мъж е нападнал мъжете, като се установи дали има следи от нанесени удари по ръцете.  Ще бъдат разпитани и лекарите, изпратени на място - какво се е случило, каква медицинска помощ е оказана и на кого.

Тъй като и други твърдят, че са пострадали - ще се извърши съдебномедицинска експертиза за установяване на телесната повреда. Ще се изследват доказателствата и за налична неизбежна отбрана.

Междувременно сестрата на пострадалия Даниела Аргирова определи случая като "опит за умишлено убийство" от служители на ИАРА.

Тя пише, че пострадалият мъж е прострелян 2 пъти, ритан е и е напръскан със спрей.

"След събиране на доказателства ще се пристъпи към повдигане на обвинение спрямо виновното лице. Активната работа по случая продължава", казват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика