Прокуратурата разследва блогър, обявил живо дете за мъртво

OFFNews 05 март 2020 в 11:37 4669 1

Прокуратурата в Пазарджик започна разследване срещу блогъра Gibo за това, че обявил живо дете за мъртво и го представил като свое, предаде БНР. 

Целта на 20-годишния блогър била да придобие популярност в социалните мрежи. Детето, което обявил за починало вследствие на удар от кола, всъщност е дъщеря на пазарджишкия фотограф Стоян Георгиев.

В публикацията Gibo драматично обяснява как детето смъртоносно е било блъснато от кола, а шофьорът е избягал. Освен това той обещава още подробности за инцидента.

Близки на детето случайно видели снимката и сигнализирали бащата на момиченцето.

"В момента, който отворих снимката и видях, че всъщност това е моето дете, изпаднах в шок. Даже беше обявено, че т.нар. блогър ще прави лайв (излъчване на живо - бел. ред.) и ще обяснява случката как са му блъснали детето, което на снимката не е негово, а мое", каза той.

"Няма такъв случай. Явно търси популярност в Инстаграм. Доколкото разбрах и от Лясковец, той е правил и предишни гафове в интернет", добави Стоян Георгиев.

Семейството е подало сигнал в полицията и в прокуратурата. Случаят е поет и от отдел "Киберпрестъпност".

Преди време същият блогър доби популярност в интернет с видео, в което псува и се заканва на българския народ. След като клипът предизвика лавина от отрицателни коментари, Gibo се извини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови