Пожарът край Казанлък е възникнал след обезвреждане на боеприпаси (обновена)

OFFNews 17 август 2022 в 17:47 3220 0

БГНЕС

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Гори военният полигон в Казанлък. В близост е вилната зона на града.

Пожарът край военния полигон в Казанлък е възникнал при обезвреждане на невзривени боеприпаси на учебен полигон „Тюлбето“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Пожар до военния полигон в Казанлък

Огънят е в близост до вилната зона "Старите лозя".

В потушаването на огъня участват 80 военнослужещи от Втора механизирана бригада с военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17:18 часа от авиобаза "Крумово".

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан днес със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид - две 120-мм осколочно-фугасни стоманени мини, пет 82-мм осколочно-фугасни мини, четири 60-мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност. При унищожаването на боеприпасите на полигона е възникнал пожар, който заради силния вятър и сухите треви се е разраснал в рамките на полигона.

Малко след 18:30 ч. командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков каза пред БТА, че при пожара няма пострадали.

Малко преди 20 часа бе затворен пътят Казанлък – Мъглиж заради задимяването и ограничената видимост, съобщи БНТ. Трафикът се осъществява през обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и обратно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови