Пожар изпепели офиса на Бареков в Стара Загора

OFFNews 05 януари 2014 в 13:03 6862 16

Николай Бареков

Пожар изпепели офиса на "България без цензура" на Николай Бареков в Градската градина на Стара Загора, съобщи агенция БГНЕС.

Офисът бе открит преди дни от Бареков.

Пламъците лумнали към 2 часа след полунощ. За кратко обхванали целия офис и го изпепелили до основи. Пристигналите противопожарни автомобили и екипи не успели да спасят помещението.

Причините за пожара се изясняват.

Предварителната информация от полицията и пожарната служба е, че става въпрос за късо съединение. Разследващите ще проверяват и версия за умишлен палеж.

Бареков намекна, че става въпрос именно за последното:

"В офиса работеха юрист и доброволци, които помагаха безвъзмездно на изпаднали в беда хора. Това се прави за първи път в страната и закономерно предизвиква злобата и завистта на конкурентните партии", заява той, цитиран от БГНЕС.

"Още преди Коледа започнаха провокациите от недоброжелатели, които се опитаха да предизвикат дебат за мястото на приемната, твърдейки, че им пречи в парка. Тепърва ще се установи дали инцидентът е политическо посегателство и провокация. Сега ще се търси ново помещение, където да се настани приемната на движението и доброволците към него", допълни той.

Бареков обвини полицията и пожарната, че "не са си свършили работата и със своето бездействие са позволили нашият офис в Стара Загора да изгори до основи". Те не са направили експертизи, нито са прегледали записите от охранителните камери наоколо, но побързаха да излязат с твърдението, че не се касае за умишлен палеж, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!