Потушиха пожара в психодиспансера в София

OFFNews 31 декември 2019 в 13:08 2300 0

Снимка БГНЕС

След повече от 4 часа борба с пламъците огнеборците успяха да потушат огъня в психодиспансера на Сточна гара в София и да евакуират всички 51 пациенти, които са били вътре. Засега не са ясни причините за пожара, пострадали няма, но материалните щети са значителни и тепърва ще се изчисляват.

"Проблемът е с покривната конструкция, която трябва да бъде покрита дори и временно заради времето. Отзад има над 500 кв. м. бараки, които са изгорели", каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

"Засегнати са и два автомобила. Силният вятър през нощта е пречил на работата на пожарникарите", добави Красимир Димитров от Столична община.

Пламъците са се прехвърлили и към поликлиниката на Белодробната болница. В този момент в сградата не е имало пациенти.

"Има отзад една сграда, барака, от там е тръгнал. От там пламъкът преминава към нашата фасада, която е с изолация. При това аз веднага съм реагирал, защото съм нощен в това време. Засегнат е фиброоптичният кабел, дограмата е заминала, на следващия кабинет, на рентгена дограмата също е изпепелена", обясни управителят на белодробната болница Кирил Пантелеев.

Трима пациенти са хоспитализирани в Клиниката по вътрешни болести на болница "Св. Анна". А други 16 души от психодиспандера на Сточна гара са прехвърлени в психиатрията в Нови Искър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови