Пони захапа бременна жена в старозагорския зоопарк

OFFNews 19 май 2023 в 09:00 2166 2

зоопарк

Снимка Скрийншот

Зоопарка в Стара Загора

Жена пострада при инцидент в зоопарка в Стара Загора. Това потвърди за БТА директорът на зоологическата градина д-р Ивелина Илиева.

Нещастният случай е станал на 8 май, когато по време на разходка със семейството си пострадалата е опитала да погали пони. Тя е преминала предпазните парапети и е провряла ръката си през предпазните ограждения. В този момент животното е посегнало и е захапало два от пръстите на жената.

При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели с правилата за поведение на посетителите има на територията на целия зоопарк, уточняват в позиция от пресцентъра на местната администрация.

От ръководството на община Стара Загора изразяват съжаление към пострадалата и апелират посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните.

Това е първият случай на агресия от животно в зоологическата градина, но преди година поради неспазване на правилата и неправомерно хранене на животни от страна на посетители загина бял паун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Ендевър

19.05 2023 в 15:52

Според правилата на съвременните медии заглавието трябваше да е "Бременна захапа пони в старозагорския зоопарк" :)!

-1655

1

ob1

19.05 2023 в 09:43

"Тя е преминала предпазните парапети и е провряла ръката си през предпазните ограждения" - 'nuff said...
 
X

Подкастът на OFFNews